Esjim Profesyonel Spor Aletleri

Esjim Profesyonel Spor Aletleri


Günümüzde en fazla tercih edilen yerlerin başında spor salonları gelmektedir. Sporun ehemmiyeti nedeniyle binlerce insan kendi arzuladığı alanları tercih ederek spor ihtiyaçlarını giderirler. Genellikle evlerine veya iş alanlarına yakın ve kolay ulaşılabilir bölgeler tercih edilir.

Spor salonları içerisinde bulunması gereken birçok profesyonelspor aletleri mevcuttur. Bu aletler sayesinde insanlar spor yaparak hayatlarını daha sağlıklı bir biçimde sürdürür. Spor yapmanın birçok nedeni veya sebebi vardır. Bu nedenlerden bazıları şunlardır;

  • Zinde kalmak
  • Vücudu şekillendirmek
  • Kilo vermek
  • Kondisyon artışı ve daha konforlu nefes alıp vermek
  • Güçlenmek
  • Spor dallarında deneyim kazanmak
  • Hız kazanmak ve çeviklik
  • Kas kütlesi kazanmak
  • Psikolojik açıdan kendini iyi hissetmek
  • Estetik görünüme sahip olmak
  • Sağlıklı yaşamak
  • Sosyalleşmek ve yeni insanlarla tanışmak
  • Fizik tedavi ve hızlı iyileşmek

Yukarıda belirtilen nedenlerin bir veya birden fazlası insanların spor yapmasını tetikler. Bu nedenle spor yapmanın insan üzerinde olumlu birçok etkisi söz konusudur. Spor yaparken gerek duyulan bazı profesyonel spor aletleri karşımıza çıkacaktır. Özellikle yeni salon açmak veya evde spor yapmak isteyen kişiler için gerek duyulan ekipmanlara Esjim Sports farkıyla sahip olabilirsiniz. Önemli profesyonel ekipmanları sizler için detaylı şekilde derledik.

Profesyonel Koşu Bandı

Profesyonelkoşubandı her salonda karşımıza çıkan makineler arasında yer alıyor. Üzerinde istenilen hız ayarı sağlanarak koşmak mümkündür. Bazı modellerde eğim kazandırılarak yokuş çıkma efekti sağlanması söz konusudur. Düzenli olarak koşu bandının kullanımı kilo vermeye, yağ yakmaya ve kondisyon artışına neden olur. Yeni başlayanların ilk etapta zorlanırken ilerleyen dönemde çok hızlı ve uzun mesafelerde koşmanız mümkün olacaktır.

Bu durum kondisyon artışına sebebiyet verir. Ayrıca profesyonel koşu bandı marka ve ürün tipine göre değişik özelliklere sahip olabilmektedir. Televizyon izlenebilen, telefon şarj edilen, nabız ve kalp atışı ölçebilen versiyonları mevcuttur. İşlevine ve markasına göre değerinin ortaya çıktığı görülecektir. Esjim Sports farkıyla dilediğiniz tüm koşu bandı modellerine sahip olabilirsiniz.

Yatay Kondisyon Bisikleti

Yatay kondisyon bisikleti spor salonlarında en sık görülen ekipmanlardan biridir. Oturma kısmı ve pedal kısmı arasında yatay bir açı söz konusudur. Özellikle bel ağrısı çekenler veya yeni başlayanlar için tavsiye edilen kondisyon bisikletidir. Bu nedenle her salonunda yer alan kardiyo aletlerinden biridir. Kardiyovasküler sistemin çalışması, bacak kaslarının gelişmesi, ısınma, kan akışının hızlanması ve kalori yakımı gibi etkileri mevcuttur. Tercihen yatay kondisyon bisikleti evlerde de kullanılabilir. Düzenli kullanımı sonucunda vücudun çok daha fit bir görüntüye ulaşması söz konusudur. Dikey modellerden farklı olarak daha az efor ve yorulmaya engel olmasıdır. Özellikle ters hareket yapmak istemeyen veya spora yeni başlayan kişiler dikeybisiklet yerine yatay modellere yönelirler.

Dikey Kondisyon Bisikleti

Dikey kondisyon bisikleti adından anlaşılacağı üzere dikey bir yapıdadır. Pedal ve oturma kısmı birbirine dik bir biçimde paralel yapıdadır. Kondisyon ve kardiyo amaçlı kullanılan bisiklet türlerinden biridir. Ancak yataybisiklet türüne göre daha farklı yapıya sahiptir. Yatay modellerde çevirmek ve harcanan enerji daha azdır. Dikey modellerde ise harcanan efor ve güç çok daha fazla olacaktır. Bu nedenle bel ağrısı bulunan veya spora yeni başlayan kişilere yataybisiklet türleri önerilecektir.

Spor salonlarında yaygın olarak görülen temel ekipmanlardan biridir. Tercihen evlerde de kullanılması mümkün olan araç gereçlerden biridir. Daha fazla efor harcamak ve vücudun birçok bölgesini aynı anda çalıştırmak isteyen kişiler dikeykondisyonbisiklet türlerine yönelirler. Esjim Sports farkıyla istediğiniz kondisyon bisikleti türüne sahip olabilirsiniz.

Ağırlık İstasyonu

Ağırlık istasyonu gibi profesyonelsporaletleri sayesinde birden fazla egzersizi yapmak mümkündür. Barfiks, biceps, triceps, omuz, göğüs, sırt, karın gibi birçok bölgeyi çalıştırmak mümkündür. Aynı anda bir istasyonu birden fazla kişi kullanabilir. Bu nedenle spor salonları için olmazsa olmazlardan biridir. Ev tipi kullanım için biraz pahalı sayılabilen aletlerden biridir. Bütçe ve alan imkanı mevcut ise tek bir alet ile evde bütün egzersizleri yapmanız söz konusudur.

Dumbell ve Serbest Ağırlıklar

Dumbell ve serbest ağırlıklar spor salonlarının zorunlu araç gereçlerinden biridir. Uzun bar versiyonu farklı hareketleri kapsarken dumbell türleri ile yüzlerce farklı egzersiz yapılabilir. Esjim Sports bünyesinden dilediğiniz dumbell setlerine ve serbest ağırlıklara sahip olabilirsiniz.

İzotonik Makineler

İzotonik makineler ağırlığı plakalar halinde bulunan ve demir çubuk ile ayarlanabilen makinelerdir. Dikdörtgen plakalardan hangi ağırlık isteniyor ise çubuk o ağırlığa takılır. Dolayısıyla ağırlık ayarlama aşaması oldukça hızlıdır. En fazla alet çeşidinin bulunduğu kategori olması sebebiyle çeşitlilik oldukça fazladır. Bu alet türlerinden bazıları;

  • Butterfly: Göğüs sıkıştırma makinesi
  • Shoulder Press: Omuz itiş aleti
  • Lower Bacak: Sırt geliştirme makinesi
  • Biceps Curl: Ön kol makinesi
  • Triceps Press: Arka kol makinesi
  • Seated Chest Press: Göğüs itiş makinesi
  • Deltoid Machine: Omuz deltoid kası geliştirme makinesi
  • Abdominal Machine: Karın kası geliştirme makinesi

Spor Salonu Açmanın Maliyeti Nedir?

Spor salonu açmanın birçok maliyeti ve zorlu aşamaları bulunur. Bu aşamaların yerine getirilmemesi halinde açılan salondan alınacak verim düşecektir. Dolayısıyla spor salonu açmak isteyen kişilerin gerekli tüm prosedürlere, profesyonel spor aletleri seçimine ve maliyetlerine hakim olması gerekir.

Eğer konuya dair bilgi eksikliğiniz veya kararsızlığınız söz konusu ise Esjim Sports olarak bizden yardım alabilirsiniz. Anahtar teslim fitness salonu kurulumu sayesinde ihtiyacınız olan tüm gereksinimler kısa sürede karşılanır. Bu sayede yapmanız gereken tüm aşamaları tek elden yönetmeniz durumu daha pratik hale getirecektir.

Yeni bir spor salonu açmak isteyenler için birçok parametre maliyetleri yakından etkiler. Özellikle spor aletleri fiyatları üzerinde etkili olan yüzlerce faktör mevcuttur. Bu etkenlerden bazıları şunlardır;

Salondaki aletlerin çeşitliliği

Aynı kas gruplarını harekete geçiren onlarca farklı makine mevcuttur. Bu makinelerden hangisini temin edeceğiniz firmanın istekleri ile alakalıdır. Dolayısıyla profesyonelsporaletleri maliyeti üzerinde doğrudan tesir gücüne sahiptir.

Salondaki ekipman sayısı

Salonun büyüklüğü ve kullanılmak istenen ekipman sayısı maliyetleri doğrudan etkileyecektir. Bu nedenle salonda kaç tane üye hedeflendiğinin fizibilite çalışması yapılmalıdır. Aynı anda yüzlerce üyenin spor yaptığı bir merkezde alet seçenekleri çok daha fazla olmalıdır. Bu konuda anahtar teslim spor salonu kurulumu hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. Konu ile ilgili Esjim Sports iletişim kanallarından destek alabilirsiniz.

Ekipman markası ve kalitesi

Aynı işleve sahip aletlerin farklı markalardan üretilmesi söz konusudur. Örnek vermek gerekirse günümüzde yüzlerce profesyonel koşubandı üreten şirket bulunuyor. Bu firmalardan ve markalardan hangisini tercih edeceğiniz sizin istekleriniz ile alakalıdır. Her markanın fiyatı, özellikleri ve sunduğu ayrıcalıklar farklıdır. Konu ile ilgili kararsızlık yaşamanız halinde Esjim Sports sizlere kısa sürede yardımcı olacaktır. Bu sayede marka ve ürün seçimi konusunda zorlanmadan tercih yapabilirsiniz.

Ekipmanların alınacağı kurumun politikası

Profesyonelsporaletleri alırken tercih edilen firma oldukça önemlidir. Aynı makineyi farklı kurumlardan çok daha pahalı fiyatlara temin edebilirsiniz. Bu nedenle Esjim Sports gibi kalitesinden ödün vermeyen ve müşteri memnuniyeti odaklı hareket eden firmalar tercih edilmelidir.

Salonun konumu ve hitap ettiği kitle

Salonun lokasyonu seçilen ekipmanlarda oldukça etkilidir. Nişantaşı bölgesinde yer alan bir salon ile sokak arasındaki salonun ekipman kalitesi aynı olmayacaktır. Çünkü lüks muhitteki müşteriler çok daha fazla konfor ve kalite beklentisi girmektedir. Aynı şekilde bir alışveriş merkezi içerisinde yer alan spor salonundaki ekipman kalitesi ve fiyatları yerel salonlara kıyasla fazla olacaktır.

18 Nis 2024

FOTOĞRAF GALERİSİ

Omicron

DİSTRİBÜTÖR GİRİŞİ

YUKARI